LCHF Ungspannkaka

Jag tänkte dela med mig av ett recept som är både lättlagat, gott och mättande.
Du behöver:
3 paket bacon
8 ägg
1,5 dl grädde
50 gr smör
150 gr ost
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
  3. Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt.
  4. Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte – det räcker att det blandar sig hyggligt.
  5.  Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över.
  6. Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min. Servera med lättsockrade lingon eller varför inte med lättsockrad hjortronsylt, det är min favorit. Pannkakan är också god kall som mellanmål till en kaffekopp.

receptet har jag hittat här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s