Fröknäcke 

Idag var det dags för en ny omgång fröknäcke.

Det här receptet räcker till 2 plåtar.
1 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1dl chiafrön
1/2dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk (om du har psyllium från finax, dvs finmalet behövs hälften)
5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk kardemumma

Sätt på ugnen på 160 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Häll sedan över innehållet på plåtarna 50/50. Om blandningen fortfarande är lös kan du ta en slickepott och bre ut blandningen jämt över plåten. Är blandningen tjockare kan du ta ett till bakplåtspapper och lägga över och kavla ut blandningen jämt på plåten.

Grädda i ugnen i ca 50-60min. (När fröknäcket börjar bli klart går det rätt fort innan det får för mycket färg, så håll ett öga på ugnen på slutet).

Idag gjorde jag en plåt med vanliga fröknäcke och en plåt med runda knäcke.


  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s